0

Košarica je prazna ;(

Brezplačna dostava za nakup nad 30 EUR

Spletna trgovina z nakitom

Zlati uhani SATURN z diamanti

Zlati uhani SATURN z diamanti
Material: Zlato 585/1000
Izdelek je na zalogi
Spletna cena: 379,00€
Dodaj v košarico

Viktorijanski uhani SATURN so izdelani v posebni viktorijanski tehniki z vstavljanjem diamantov v srebro, kar poudari kontrast (črno - bela) in zniža končno maso zlata.
Diamanta v centru s premeron 3,4 mm. Diamanti na obodu - 18 kom (1,5 mm, 0,45 ct, briljantni in rožnati brus). Skupna teža: 2,1 g. Zlato 585 (14K). 0,95 g. Premer uhanov: 10,6 mm, dožina 18 mm.

Viktorijanska era v modi in nakitu obsega drugi drugi dve tretjini 19. stoletja (1837-1901). Začne se s kronanjem kraljice Viktorije leta 1837 in je razdeljena v tri obdobja: Romantično obdobje, Visoko obdobje (čas žalovanja) in pozno oz. estetsko obdobje. Generalno je bil to čas velikih odkritij, doba miru in napredka, industrijske revolucije.. itd. Predvsem pa je poroka z princem Albertom in njuna ljubezen postala vzrok in vzor skoraj epske romantike. V romantičnem obdobju so se zaradi pomanjkanja zlata razvile mnoge tehnike (filigran, pozlata (galvana), ipd) , ki so pri nakitu naredile vtis masivnosti, grandioznosti in svetlobe (leska), pri tem pa so uporabili minimalno količino dragih kovin. Nakit je bogato okrašen z dragimi in poldragimi kamni. Poleg diamantov so izstopali predvsem ametist, topaz, citrin, akvamarin, granat rubin, safirji in smaragd. Motivi so bili raznovrstni (rože, metulji, kameje, lov, antika, kače, zmaji..) , z širjenjem kraljestva (kronanje Viktorije za kraljico Indije in sporazum o trgovanju z Japonsko) pa so se razširili vplivi in tehnike iz srednjega in daljnega vzhoda (Indija - Moghulski nakit bogato okrašen z dragimi in poldragimi kamni ; Japonska – intarzije in emajliranje nakita).
 Sorodni artikli:

Želiš prejemati obvestila?

Prijavi se na E-novice

* Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da ORBIS, Ljubljana d.o.o. interno hrani in uporabi moj e-mail za namen neposrednega trženja in promocije, interne analize ter statistične obdelave. Za Izbris podatkov nam pošljete zahtevo na e-mail info.kamen@orbis.si. Vaši podatki bodo obravnavani v skladu z uredbo GDPR.
© 2019 ORBIS, d.o.o., vse pravice pridržane.